HEALTH HUB ACADEMY – ONLINE DESIGN WORKSHOP

'SAMEN OPTREKKEN
IN EEN GEZONDE LEEFOMGEVING'

2.2-Gezondheidscentrum-Kanaleneiland

Social Design helpt je op een nieuwe manier te kijken en grip te krijgen op complexe maatschappelijke vraagstukken. Vraagstukken waarover niemand zich echt eigenaar voelt, of over één groep gaan en waarbij vaak vele aanpakken zijn geprobeerd maar zijn mislukt. Het zijn vragen die een gezamenlijke missie nodig hebben, maar altijd starten bij inwoners en hun directe omgeving. De social designer treedt de wereld van het vraagstuk binnen om te leren en te ontdekken wat er nodig is om het achterliggende systeem in beweging te brengen.

Preventie en het bevorderen van gezondheid is zo’n voorbeeld van een complex maatschappelijk vraagstuk. Dit kan op verschillende manieren. Eén ervan is door de leefomgeving zo in te richten dat deze uitnodigt tot gezond gedrag en dit makkelijk mogelijk maakt. Het is ook een voorbeeld van het type taaie vraagstukken waar de Health Hub Utrecht partners zich met elkaar hard voor maken. Social design biedt mooie kansen voor het versterken van de gezonde leefomgeving. Daarom bieden we met de Health Hub Academy in navolging van de Masterclass Social Design aan.

online workshop (vervolg op masterclass social design) | DONDERDAG 22 OKTOBER 10.00 – 12.00 UUR

Tijdens deze workshop gaan we online met elkaar gezamenlijk social design trajecten verkennen, gericht op Utrechtse voorbeelden. De vraagstukken gaan over zorg en welzijn in wijken binnen de Utrechtse provincie en worden ontleed met een social design bril, onder begeleiding van een team van social designers. Zij nemen je stapsgewijs mee in hun denkwijze en aanpak.

In deze workshop is plek voor 20 deelnemers.

PROGRAMMA

Introductie met voorbeeldproject – 25 min

Vraagstuk vormen en kiezen – 25 min

Strategie bepalen – 20 min

Vraagstuk verder concretiseren en bespreken – 35 min

Afsluiting en reflectie – 15 min

HOSTS

DE WORKSHOP WORDT VERZORGD DOOR 
SOCIAL DESIGNERS VAN SOCIAL SERVICE DESIGN BUREAU 
AFDELING BUITENGEWONE ZAKEN.
 

Last modified: 13 oktober 2020

Comments are closed.