Environmental Amnesia nodigt ons uit om na te denken over de relatie tussen mens, natuur en technologie. Het heeft als doel de kloof te overbruggen tussen de wereld onder onze voeten en de virtuele wereld waarin we leven, terwijl we de onderliggende motivaties onderzoeken voor ons verlangen.

future health design

Hoe natuurlijk
is virtueel?

wie werkten er aan het project mee?

Dit project is ontwikkeld door Madelief Kok. Geluid is in samenwerking gedaan met Damian Bosch.

 

waar gaat het ontwerp over?

De digitale wereld weerhoudt ons ervan volledig betrokken te zijn bij onze omgeving en fungeert als een krachtig hulpmiddel voor online verbinding en het verbreden van onze horizon. Nu onze aandacht echter steeds meer naar de digitale wereld gaat, lopen we het risico afstand te nemen van de rijkdom van onze eigen leefomgeving. In deze context is het van cruciaal belang om te onderzoeken hoe we de kloof tussen de wereld onder onze voeten en de wereld in onze machines kunnen overbruggen, en zo een duurzame toekomst voor de volgende generatie kunnen garanderen.

Te midden van deze verkenning concentreert de installatie zich op de ingewikkelde details van de natuur, wat een uniek perspectief biedt. In plaats van een geïdealiseerde weergave van ongerepte landschappen te tonen, duikt het in gefragmenteerde omgevingen. Door zich te verdiepen in de digitale evolutie van de natuur, nodigt deze installatie ons uit om na te denken over de complexe relatie tussen technologie en natuur, en spoort ze ons aan om onze plaats in de wereld en de manieren waarop we omgaan met onze omgeving te heroverwegen.

 
wat is er sindsdien mee gebeurD? 

Het is een project waarin ik me verder wil gaan ontwikkelen. De eerste stappen die ik aan het zetten ben is hoe de ledscherm opstelling eventueel nog meer kan bijdragen aan het gevoel dat ik wil overbrengen. Verder ga ik er mee naar Dutch Design Week en in het nieuwe jaar staat er ook al wat gepland! 

 
waar ben je nu mee bezig?

Een heleboel! Op dit moment is dat vooral gefocust op mijn werk voor een andere studio. Op de andere dagen werk ik aan dit project om het te optimaliseren. 

Foto Credits: Jonna Bruinsma

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht