future health expo

Eeen initiatief van health hub utrecht om te laten zien hoe kunst, ontwerp en media ons aan het denken kunnen zetten hoe het ook anders kan

hoe we samen onze Gezondheid en ons geluk morgen en daarna vormgeven zal anders zijn dan vandaag. hoe dat er precies uit zal zien, moeten we met elkaar durven onderzoeken. design en innovatie kunnen ons daar enorm in helpen. daarom organiseert health hub utrecht met partners jaarlijks de ‘future health expo’. In allerlei vormen en op allerlei plaatsen in de stad: van de jaarbeurs tot het science park. en natuurlijk hier online.

Als je samen met inwoners of patiënten praktisch vormgeeft aan gezondheid en geluk in alle fases van hun leven, is de kans veel groter dat zij de vernieuwing ook daadwerkelijk inpassen in hun dagelijkse leven. De ontwerpen laten stuk-voor-stuk wat empathie, verbeeldingskracht en gedragsverandering kunnen betekenen voor gezondheid nu en in de toekomst.

ALAIN DUJARDIN

CURATOR FUTURE HEALTH EXPO, CREATIEF DIRECTEUR GREENBERRY

FUTURE HEALTH EXPO 2022 | PART 1

Tijdens de Dutch Health Week in juni waren de eerste 20 Future Health ontwerpen te zien in de Centrale Hal van de Jaarbeurs. Ook op Utrecht Centraal kon je kennismaken met het gericht ontwerpen voor de verschillende levensfasen: gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en waardig sterven.

FUTURE HEALTH EXPO 2022 | PART 2

Tijdens de Utrecht Science Week in oktober gaf Health Hub Utrecht 12 ontwerpers het podium om te laten zien wat kunst, design en media kunnen bijdragen aan gezond en gelukkig leven. In het Stadskantoor, Het Vitaliteitslab van ROC MN en op het Utrecht Science Park waren de innovatieve ‘Lab van Alledag’ oplossingen te zien.

een kort interview met alain dujardin, curator van
Future health expo 2022

De curator (en creatief directeur van digital agency Greenberry) vertelt over het belang van ontwerp voor de wereld vakgezondheidszorg en waarom de Future Health Expo juist in Utrecht zo op zijn plaats is en waarom dit ook nog eens een bijzonder jaar is.

een kort interview met heleen jumelet (HKU), partner van future health expo 2022

De voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht legt uit waarom het gezondheids- en welzijnsdomein een steeds belangrijkere plek in het onderwijs en onderzoek inneemt binnen de HKU opleidingen.

FUTURE HEALTH EXPO 2023

Tijdens de Utrecht Science Week in oktober 2023 gaf Health Hub Utrecht aan tien nieuwe 10 ontwerpers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht het podium om te laten zien hoe zij zich met hun ontwerpen verhouden tot de wens van een gezond en gelukkig leven. In het Stadskantoor, Het Educatief lab van de Botanische Tuinen en bij het Gezond en Wel Cetrum van de Hogeschool Utrecht waren de ontwerpen te zien tijdens een speciale georganiseerde tour.

DE ONTWERPEN VAN FUTURE HEALTH EXPO 2022 | Part 1

Bekijk de  ontwerpen, die te zien waren van 14 tot en met 17 juni tijdens de Dutch Health Week op Utrecht Centraal Station en in de centrale hal van de Jaarbeurs. 

de ontwerpen van future health expo 2022 | part 2

Bekijk de  ontwerpen, die te zien waren op 6 oktober tijdens de Utrecht Science Week 2022 in het Stadskantoor, Het Vitaliteitslab van ROC Midden Nederland en de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park

de ontwerpen van future health expo 2023

Bekijk de  ontwerpen, die te zien waren op 6 oktober tijdens de Utrecht Science Week 2023 in het Stadskantoor, Het Educatief Lab van de Botanische Tuinen en het Gezond & Wel Centrum van de Hogeschool Utrecht.

alle inspirerende ontwerpen voor gezondheid en geluk

Bekijk alle inspirerende ontwerpen, die ons aan het denken zetten over hoe we zorg en welzijn in de toekomst beter en vooral menselijker kunnen vormgeven. In de loop van de komende maanden zullen deze ontwerpen, uit het netwerk van Health Hub Utrecht, hier worden toegevoegd.

de future health expo 2022 werd mede mogelijk gemaakt door:

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht