Schermafbeelding 2022-05-27 om 16.14.16

Om gezond te blijven in een wereld waar alles harder, beter en sneller gaat, moeten we juist vertragen en terug in ons lichaam komen. Onderzoek laat zien dat mindfulness helpt bij stressgeraleerde klachten. Hetzelfde geldt voor creativiteit en het werken met je handen. Printheraphy combineert die krachten door middel van audio-oefeningen en linosnijden en printen. Ontwerper Gabriela Aguirrezabal creëert hiermee ruimte, rust en voldoening in het hier en nu. 

ONTWERP #092 | Gebalanceerd leven

PRINTFULNESs
oor de geest

wie werkten er aan het project mee?

‘Printfulness by Printherapy’ is een initiatief van ontwerper Gabriela Aguirrezabal.
Ontwikkeld tijdens de Business Model Challenge van Impact Hub Amsterdam en met ondersteuning van Innofest voor de testmethodologie.

 
waar gaat het ontwerp over?

Tijdens een van de Corona lockdowns heb ik, net als veel mensen, een nieuwe hobby ontdekt. Ik ging heel intensief linosnijden (linografie) en dat werkte voor mij goed tegen angst en rusteloosheid. Ik kwam tot rust omdat deze techniek een bepaalde aandacht vraagt, het dwingt je om in het moment te voelen wat het materiaal te vertellen heeft als je er door snijdt. Ik dacht meteen dat dit voor meer mensen ook kon werken. Ik geloof namelijk dat iedereen creatief is, al zijn sommigen dat misschien vergeten. Daarom heb ik een begeleidende audio ontwikkeld waarmee je persoonlijke creativiteit wordt aangewakkerd.

Het resultaat is een “workshop in a box”, met alle benodigde tools voor linosnijden en een link naar een Printfulness audiobegeleiding. De audio vertelt over de techniek, maar neemt je daarnaast mee in een reis naar je gevoelens en de vertaling daarvan naar lijnen en uiteindelijk je eigen linosnede en -druk. De oefening is gebaseerd op positieve psychologie en zit vol met metaforen over het leven.

 
wat is er sindsdien mee gebeurD?

De eerste Printfulness oefening is klaar en inmiddels door meer dan 150 personen gekocht, gebruikt en positief gewaardeerd op een creatief festival. De effectiviteit van de oefening is gevalideerd door middel van voor- en nameting.

Ik ben van plan om meer oefeningen te ontwerpen in samenwerking met experts en volgens de Innofest methode voor de toetsing en ontwikkelen met de doelgroep. Dit project is voor mij extra bijzonder, want het is een van de dingen die mij geholpen heeft in een hele donkere periode. Ik haal nog steeds een goede dosis veerkracht uit.”

De ‘workshops in a box’ zijn te koop via de Printherapy.com  website, maar het bereik kan veel beter. Gabriela is op zoek naar partners voor de doorontwikkeling van de go-to-market strategie. Bij interesse, neem gerust contact op met haar via: gabi@printherapy.com

 
waar ben je nu mee bezig?

Ik ben freelance ‘social designer’ (www.bettersocialdesign.nl) en naast Printherapy, werk ik aan verschillende maatschappelijke uitdagingen/projecten zoals: De Tafelberg: Woningen en een ‘community of care’ voor jongeren in Amsterdam Zuid Oost en BouwBox binnen het ‘Gelijke kansen-initiatief’ voor ABN AMRO in samenwerking met (ink). social design.

Foto Credits: 

 

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht