DEEP is een mediatieve Virtual Reality game die je bestuurt met diepe buikademhaling. Spelers verkennen een serene en hypnotiserende onderwaterwereld door middel van langzame, diepe buikademhaling. In deze poetische wereld reageert alles op je ademhaling. Koraal gloeit op, en planten bloeien open op het langzame rtime van je eigen lichaam en ademhaling.

ONTWERP #058 | beter ontspannen en slapen

een virtuele wereld
ter ontspanning

wie werkten er aan het project mee?

Lees hier over het volledige team: https://www.exploredeep.com/the-makers 

 
waar gaat het ontwerp over?

Sinds 2016 hebben onze onderzoekspartners van het Games for Emotional and Mental Health Lab van de Radboud Universiteit verschillende onderzoeken uitgevoerd die de werkzaamheid van DEEP als interventie-tool voor mensen met angst aantonen. Het grootste onderzoek was een Random Control Trial met 100+ mensen, waarin wij de positieve impact van DEEP aantonen. Ons onderzoek wordt momenteel met verscheidene internationale wetenschapspartners uitgebreid om te onderzoeken hoe we met DEEP patiënten met PTSS, COPD en langdurige COVID kunnen helpen. 

Zie verder ook www.exploredeep.com en de trailer https://youtu.be/so1u6G4qch0

Om onze (tot nu toe) 5 gepubliceerde papers te lezen, scroll hier naar beneden: 

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Onderzoek met een wijd netwerk van internationale researchpartners wordt voortgezet. Deep is commercieel beschikbaar op ViveFlow, met andere systemen in de nabije toekomst.

 

waar ben je nu mee bezig?

Er wordt nog steeds aan DEEP geitereerd. Tegelijkertijd werken leden van het team ook aan Spiegelstem (ook in de lijst van #100 ontwerpen – Future Health Expo) en Soulpaint (meer info volgt).