De ADS-spiegel ondersteunt op een empathische manier bij de algemeen dagelijkse structuur. Door het spiegelen van handelingen als tandenpoetsen, haren kammen, gezicht wassen, afdrogen en scheren. Op een zachte manier worden mensen met dementie aangezet tot het doen van een handeling.

 

 

 

ONTWERP #052 | gelukkig oud worden

spiegelen geeft Structuur bij dementie

wie werkten er aan het project mee?

Ontwerper en ontwikkelaar Gerjanne van Gink (founder)

Boyd Rotgans (RNDR), Esther Bouwma (Katpatat) en Soyun Park (RGB Dog) 

Zorginstellingen:

Omring, Hanneke Bonfrer, Drie Gasthuizengroep en Zorgbalans

De ADS-thuis is gerealiseerd met dank aan het Stimuleringsfonds, Bouwen aan Talent. 

 

waar gaat het ontwerp over?

De ADS-spiegel, ADS-thuis en ADS-sensor ondersteunen bij de algemeen dagelijkse structuur als tandenpoetsen, haren kammen, gezicht wassen, afdrogen en scheren door middel van spiegelen.

De ADS-spiegel ondersteunt op een empathische manier met deze handelingen. Op een zachte manier worden mensen met dementie aangezet tot het doen van een handeling.

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

De ADS-spiegel is in volle ontwikkeling en van oorsprong een smart mirror. Tijdens de testfase ontwikkelde wij een app waarop zorg personeel tijdens Corona kon testen.

De app die met een iPad op de spiegel wordt bevestigd werkt zo goed dat we nu eerst werken aan de ADS-thuis en de ADS-sensor. Deze producten zijn betaaldbaarder wat voor de zorg heel goed is. De smart mirror wordt daarna gerealiseerd wanneer er voldoende vraag naar is.

 

waar ben je nu mee bezig?

De ADS-thuis en de ADS-sensor.

Studio Gerjanne van Gink

Empathic design for an inclusive society

www.gerjannevangink.nl

HHU UPDATEHET LAATSTE NIEUWS UIT EN ROND HET HEALTH HUB UTRECHT NETWERK

WIL JE OOK OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER SPEELT BIJ DE HEALTH HUB UTRECHT PARTNERS? ABONNEER JE DAN OP ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF