voor banner & boekje - ROCMN_Vitaliteitslab_46
ROCMN_Vitaliteitslab_32
ROCMN_Vitaliteitslab_42
Wat is dat eigenlijk, gezond zijn? Voor de een is dit niet-ziek zijn, voor de ander gelukkig zijn en weer een ander vindt dat gezondheid alles te maken heeft met lekker in je vel zitten door je fit en vitaal te voelen. In het Vitaliteitslab van ROC Midden Nederland leer je op een actieve manier en aan de hand van het concept Positieve Gezondheid alles over dit begrip. 

ONTWERP #033 | PRETTIGER LEREN EN WERKEN

SPELEND OVER JE
GEZONDHEID LEREN

wie werkten er aan het project mee?

Lekker in je vel is een initiatief van Panton, ontwerper voor de zorg, GeluksBV en het Kentalis College Utrecht in samenwerking met het Kromme Rijn College en het Pouwer College. Het wordt gefinancierd vanuit het Agis Innovatiefonds en de Gemeente Utrecht.

 
waar gaat het ontwerp over?

Lekker in je vel is een methode die ontwikkeld is voor het voortgezet speciaal onderwijs met als doel om op dagelijkse basis aan de slag te gaan met welzijn en geluk. Zowel voor leerlingen als leraren. De LIV oefeningen kunnen ingezet worden als integraal onderdeel van het eigen lesprogramma en helpen leerlingen bij vragen als” Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik?. De oefeningen zijn gebaseerd op de inzichten vanuit de positieve psychologie en de gedragswetenschappen en in co-creatie met de leerlingen en leraren ontwikkeld

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Dit schooljaar zijn we de LIV oefeningen aan het uitwerken tot een volwaardige interventie. Dit betekent dat we met de deelnemende scholen de 6 LIV thema’s verder aan het doorontwikkelen zijn. Zowel op vorm, inhoud als praktische toepasbaarheid.

 
waar ben je nu mee bezig?

We gaan nu op zoek naar meer scholen die met LIV aan de slag willen gaan. Daarnaast zijn we ook opzoek naar partners die kunnen helpen bij de doorontwikkeling van ‘Lekker in je vel’ tot een erkende Gezonde School interventie.

Foto Credits: 

 

HHU UPDATEHET LAATSTE NIEUWS UIT EN ROND HET HEALTH HUB UTRECHT NETWERK

WIL JE OOK OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER SPEELT BIJ DE HEALTH HUB UTRECHT PARTNERS? ABONNEER JE DAN OP ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF