Design for Generations is voor de lange termijn. In een online collectie worden de talloze voorbeelden verzameld, zijnde concepten en projecten die het intergenerationeel denken omarmen – verspreid over ideologie en cultuur, kennis en vaardigheden, decennia en eeuwen.

ONTWERP #032 | gebalanceerd leven

hoe te ontwerpen
voor alle generaties

wie werkten er aan het project mee?

We laten het werk van anderen zien, met behulp van beschrijvingen die we hebben gevonden of samengesteld. Wij bezitten niets. Als je de huidige collectie van feedback wilt voorzien of wilt aanvullen, stuur dan een bericht naar i@vvvvvvv.nl (7xv)

Onderzoek: Ontwerpbureau Verveeld � Verward

Webdesign: The Anderen

Partners: Dutch Design Foundation & World Design Embassies

 
waar gaat het ontwerp over?

Een project, idee, concept, zelfs beleid – alles wat doordacht wordt uitgevoerd – is ontworpen. Hoe er ontworpen wordt heeft vaak grondslag in onze kernwaarden en systeemstructuren, die we tegenwoordig steeds vaker erkennen als korte termijn gericht. Binnen ontwerp bestaan echter talloze sprekende voorbeelden van intergenerationeel denken en handelen. Ofwel, ontwerp voor de lange termijn of Design for Generations. Wat zouden we van deze voorbeelden kunnen leren om nieuwe manieren van denken, ontwerpen en veranderen vorm te geven?

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Sinds de lancering tijdens Dutch Design Week 02022 heeft de online collectie zich in de achtergrond verder ontwikkeld. Er is input ontvangen ter uitbreiding van de collectie, er is nieuwe samenwerking ontstaan en de collectie voedt het gesprek tot de mogelijke leerlessen en vertaling naar een handelingsperspectief.

 
waar ben je nu mee bezig?

We werken momenteel aan verdieping van de collectie en haar betekenis. We zoeken daarbij samenwerking vanuit diverse disciplines en zullen aankomend jaar hiertoe mensen samenbrengen. Tijdens Dutch Design Week 2023 zal dit onderzoek naast de online- ook een fysieke representatie krijgen, direct toegankelijk worden voor het publiek en uitnodigen tot interactie en nieuwe vormen van gesprek over onze rol in het vormgeven van de wereld van onze na-ouders.  

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht