coarse grained sea salt on a wooden spoon - detail

Artsen sturen patiënten al eeuwenlang naar zee vanwege de heilzame werking van zoute lucht. ontwerper Mireille Steinhage haalt dat principe in huis. Haar ontwerpen zijn bedoeld om verder onderzoek naar deze volkswijsheid te stimuleren en om ondertussen het binnenklimaat op een natuurlijke manier te verbeteren. Het mondkapje, de lamp en radiator zijn bedekt met een mix van papiervezels en gekristalliseerd zout, dat bij verwarming wordt afgegeven aan de lucht. 

ONTWERP #031 | Gebalanceerd leven

ZOUT IN
de lucht

wie werkten er aan het project mee?
The Hidden Secrets of Salt is een project van Mireille Steinhage. Het was haar afstudeercollectie in 2019 van Product Design ArtEZ Arnhem.
 
wat is er met het project gebeurd?

Het is getoond in verschillende exposities waaronder de Embassy of Health in het Klokgebouw tijdens Dutch Design Week. Het project is niet verder ontwikkeld maar heeft mij wel doen besluiten om een master te volgen. Belangrijk is ook om nog een keer vermelden dat het belangrijk het ontwerp van het mondkapje van vóór de COVID-19 pandemie is. 

 
waar ben je nu mee bezig?

Binnenkort wordt mijn afstudeercollectie van de Master Material Futures getoond op de graduationshow van Central Saint Martins in London

Foto Credits: