At the feet of my mother is de afstudeerfilm van Vincent Sparreboom, een intieme documentaire over parentificatie (omgekeerde ouder-kind relaties), verbeeld door middel van een familieopstelling. In de film volg je Lucien, die de confrontatie met zijn jeugdtrauma aan gaat door middel van de therapie. Als kijker maak je een intieme, emotionele reis mee.

ONTWERP #029 | gezond opgroeien

waarom kinderen echt
kinderen Moeten kunnen zijn

wie werkten er aan het project mee?

Cast:

Lucien Hens en Joost Sliphorst

Crew: 
Regie en camera: Vincent Sparreboom
Creatief producent: Meggy Gerritsen en uitvoerend producent: Lienke Roos
Geluidsopname: Koos van der Vaart
Boom operator: Jochem Smit, Suzan van Eck
Gaffer: Joachim Lenting
Best boy: Sem Dingemans
Editor: Inèz Poortinga
Grading: Sean Louw
VFX: Sierd Reinstra
Sound design: Max van den Oever
Componist: Hans Nieuwenhuijsen
Set fotografie: Thijs Paanakker
Catering: Elisabeth Koop
Runners: Anne Sliphorst, Erik Blokland, CFA

 
waar gaat het ontwerp over?

At the feet of my mother is de afstudeerfilm van Vincent Sparreboom, een intieme documentaire over parentificatie (omgekeerde ouder-kind relaties), verbeeld door middel van een familieopstelling. In de film volg je Lucien, die de confrontatie met zijn jeugdtrauma aan gaat door middel van de therapie. Als kijker maak je een intieme, emotionele reis mee

 
wat is er sindsdien mee gebeurD?

De film is vertoond op televisie en verschillende internationale filmfestivals. In April 2022 wonnen we de publieksprijs op het Busan ISFF in Zuid-Korea, een van de beste filmfestivals ter wereld! Ook wonnen de prijs voor beste korte film op het Scottish Mental Health Festival. Vincent en Lucien waren hierbij aanwezig en Lucien gaf een hele ontroerende speech, wat een bijzonder moment was. De film is nog terug te zien op NPO Start.

 

waar ben je nu mee bezig?

Ik ben nu verschillende ideeën aan het uitwerken voor korte en middenlange documentaires. Ik kan er nog niet zo veel over zeggen, want het is nog erg pril. Maar ik zal in ieder geval verder gaan met het thema mentale gezondheid, en mezelf blijven uitdagen in het vinden van nieuwe filmische vertelvormen.