IMG_3452
IMG_1953
IMG_1473
project1-image
Een groot stalen draaiend kunstobject met gepolijste palen, die golvende weerspiegelingen creëren van de omgeving en de bewonderaar. De installatie laat de wereld die we normaal op een ordelijke manier waarnemen vervormen. chaOrde Reflect van Lotte Fleur Zuidema brengt magie en creëert een dans die de uiterste polen doen samensmelten naar eenheid.

ONTWERP #025 | beter ontspannen EN SLAPEN

REFLECTIE
VAN RUST

wie werkten er aan het project mee?

Lotte Fleur Zuidema van studio FlolO.

 

waar gaat het ontwerp over?

ChaOrde Reflect is een fragmentatie van een ontdekkingsreis in bewustzijn opzoek naar chaOrde; een introductie vanuit de meest fysieke vorm. Hoe wij de wereld op een ordelijke manier voor ons waarnemen dansen de reflecties van de palen in chaos, spelend en golvend met de wereld om zich heen transformerend naar authentieke vervormingen.

Hoe de chaOrde de magie brengt en een dans creëert die de uiterste polen van de chaOs en de Orde doen samensmelten naar een eenheid. 

Die samen met mijn gedachten goedje een ervaring achterlaat die je laat stil staan in rust; jouw eigen authentieke perspectief naar boven laat drijven.

De intentie van chaOrde Reflect is een ervaring achter te laten bij de toeschouwer om zo een stukje zelf bewustzijn mee te geven over de grote thema’s in het ervaren van chaOs Orde en chaOrde, dit samen met het fysieke object. Om zo herkenning in de wereld om je heen te geven en een relatie met het object te krijgen waarna het ervaren van chaOrde is en dieper binnenkomt. De combinatie van de fysieke en voelbare ervaring geeft een magische ervaring waar de wereld waar je naar kijkt samenvloeit met de ervaring.

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Er zijn heel wat toekomst dromen met chaOrde Reflect de komende 2 jaar zou ik graag met het object op reis willen gaan om de ervaringen van mensen te verzamelen en de manieren van ervaren van chaos orde en chaOrde inzichtelijk te krijgen dit weer te bundelen in een boekvorm of een nieuw werk ter inspiratie! Daarnaast geloof ik in een universele kern en hoop dat deze boven water komt drijven!

 

Daarnaast heb ik een meditatie gedaan bij het object om zo echt dieper tot je eigen kern te komen, dit wil ik in de toekomst ook vaker gaan doen en uitbreiden en wellicht mee samenwerken met mensen die ervaring hierin hebben om zo nog een diepere ervaring met het object te creëren.

 

Ook zou ik graag mini’s willen maken zodat ze in thuissituaties een vorm van rust kunnen bieden en stilstaan om ruimte te creëren om naar je innerlijke zelf te kunnen luisteren 🙂

 
waar ben je nu mee bezig?

Ik zou de komende tijd graag chaOrde introduceren samen met chaOrde Reflect om zo het verhaal van bewustzijn en mijn ontdekkingsreis hierin zichtbaar te maken en te kunnen delen in de wereld! Dmv exposities, evenementen en verder door onderzoeken in de openbare ruimte zoals in parken.

 

Daarnaast is een product waar ik al een poosje mee bezig ben genaamd de emotie boom iets wat boven aan mijn lijstje staat om in de wereld te planten, hier zou ik graag met mensen die expertise in emoties hebben op wetenschappelijk maar ook juist spiritueel gebied diepgang en de juiste werkwijze aan de emotie boom mee te kunnen geven

Foto Credits: