004_Vergeet-mij-niet-pad_Old men at forget-me-not-walkway_Photo_Stimuleringsfonds_StudioGerjannevanGink (1)
02_Vergeet-mij-niet-pad_StudioGerjannevanGink
05_Vergeet me niet - 20 juni2017_Photo__SofievanGreevenbroek_StudioGerjannevanGink - 09-2
Een pad door de wijk: als route, oversteekplaats of binnenkomst in de wijk voor mensen met dementie. Met dit pad keren ontwerpers Gerjanne van Gink en Sanne Janssen het probleem om, ze maken de omgeving bewust dat er mensen in de buurt wonen die in de war kunnen zijn. Wij kunnen met het tempo van onze stad rekening houden met deze groep inwoners, het vergeet-mij-niet-pad maakt je hier zichtbaar van bewust. 

ONTWERP #022 | MEER BEWEGEN EN SPORTEN

HET-VERGEET-
MIJ-NIET-PAD

wie werkten er aan het project mee?

Het ontwerp is gemaakt door Sanne Janssen en Gerjanne van Gink in een traject Dementie in de openbare ruimte van het Stimuleringsgonds en de gemeente Rotterdam. Het project wordt voortgezet door Gerjanne van Gink (Buro Zorgelozer).

 
waar gaat het ontwerp over?

Op een positieve manier aandacht vragen voor mensen met Dementie, zodat we met het tempo van onze stad rekening kunnen houden met mensen die soms even de weg niet meer weten. 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Het vergeet-mij-niet-pad heeft op verschillende plekken gelegen in Rotterdam en was onderdeel van de campagne Samen Dementie Vriendelijk in 2018. Inmiddels liggen er meerdere vaste routes en paden in gemeentes die Dementie vriendelijk willen zijn. Naast tijdelijke paden hebben wij ook vaste tegels met een vergeet-mij-niet met antislip en 5 jaar garantie.

 
waar ben je nu mee bezig?

We verkopen (vaste) vergeet-mij-niet-paden, ontwikkelen Dementie vriendelijke boodschappen / beweegroutes en adviseren gemeente in het Dementie inclusief worden. Hier geven wij consulten en lezingen in. 

Buro Zorgelozer ontwerpt momenteel ook voor jeugdzorg en heeft het eerste product (ADS-home) van de ADS-spiegel gelanceerd. De ADS-spiegel helpt mensen met Dementie bij het behouden van zelfstandigheid in de badkamer.

Foto Credits: Gerjanne van Gink