Genieten van eten, muziek en elkaar: een recept om je goed bij te voelen. Jasper Udink ten Cate en Cisco Schepens doen daar nog een schepje boven- op met een innovatieve mix van food, tech, design, en AI. In alles op deze gedekte tafel zit muziek – tot het eten aan toe. Scan het tafelkleed voor de drums, de loper voor de bas, je servet voor een gitaarriff of je bord voor de backup vocals, en maak een unieke compositie met alle gasten aan tafel. Een nieuwe definitie van typologieën van onze eetgewoonten.

ONTWERP #021 | bewuster eten en drinken

muziek op het menu
voor bewuster samenzijn

wie werkten er aan het project mee?

Het project is ontworpen door mijzelf; Kunstenaar en designer Jasper Udink ten Cate, verder werkten mee; Cisco Schepens, Roos Soetekouw en SUPERP.

 
waar gaat het ontwerp over?

Samen muziek maken aan tafel en dineren tegelijk zorgt voor een bijzondere herinnering. Door analoge objecten met elkaar samen te laten klinken door middel van een app die de geluidsgolven scant en afspeelt ontstaat er een nieuwe energie aan tafel. Een energie die gaat over interactie en ‘samen’ muziek maken. 

 

wat is er sindsdien mee gebeurD?

Het is de hele wereld over gegaan naar tentoonstellingen in China, Dubai, USA en Venetië.

 

waar ben je nu mee bezig?

Een heleboel! Maar in het verlengde van dit project zijn we bezig met 3D geluidsgoven als middel om iets te ontwerpen en zijn we bezig met een tafelkleed dat door middel van sensoren geluid kan voortbrengen.

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht