Vandaag de dag boer zijn is niet gemakkelijk. Nieuwe Helden, Full Frame en project FARMWELL presenteren met trots een ontroerende korte film voor en over boeren en boerenfamilies. Over het mentale, sociale en fysieke welzijn van boeren. FARMWELL, a story about farm life today.

ONTWERP #018 | gebalanceerd leven

onderzoek naar stress en Depressie bij boeren

wie werkten er aan het project mee?

Stichting Nieuwe Helden & Fullframe

Full credits:

A project by Company New Heroes
Produced by: Full Frame 
Concept & dramaturgy: Lucas De Man
Directed by: Pepijn Robben
Art directing: Niels Leenders
Character Development: Matteo Bal, Geerte van Beers
Project coordination: Kimberly Major, Amber Bloos
Post production manager: Anoek Huiberts
Film editing: Pepijn Robben
Music and sound design: Marc Alberto
Financial coordination: Wouter Goedheer, Jip Verwiel

Animation department: Niels Leenders, Andreia Dobrota, Eva Esser, Daan Snels, Megan Spelthan, Jade van der Zalm

 
waar gaat het ontwerp over?

FARMWELL is het eerste EU-project waarin wordt onderzocht hoe het mentale, fysieke en sociale welzijn van boeren verbeterd kan worden. Steeds veranderende regelgeving, landbouwprijzen die onder druk staan, een kritische samenleving, het zijn allemaal factoren die boeren stress, depressies en andere mentale en fysieke ongemakken opleveren.

Om het FARMWELL-project en de welzijns-issues van veel boeren in Europa in bredere kring bekendheid te geven, ontwikkelde storytellers Nieuwe Helden samen met Fullframe ‘Farm Well, a story about farm life today’, een internationale animatiefilm en toolkit. De animatie vertelt het onderbelichte verhaal van de moeilijkheden waar veel boeren mee worstelen, met als doel die bespreekbaar te maken.

 
wat is er sindsdien mee gebeurD?

De animatie is online verspreid door boerenbelangenorganisaties, wetenschappers en boeren in minstens 7 landen. Het heeft meerdere internationale awards gewonnen.

De animatie en toolkit blijven beschikbaar op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Gc0lzf0M32s

 

waar ben je nu mee bezig?

Nieuwe Helden en Fullframe werken nu samen aan het vervolg, een online serie over sociale innovaties voor en van boeren. In de Farm Well Series ontmoeten we boeren die het anders doen. In 6 afleveringen verkennen we lokale projecten in Europa die boeren echt empoweren. Allemaal echte verhalen van boeren in Europa die laten zien: hoewel het tegenwoordig niet altijd makkelijk is om boer te zijn, is een gedeelde last echt een halve last.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101000797.