Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen Leren Transformeren

19 april 2022 @ 12:00 - 17:00

LEERNETWERK DAG 2 – DE Utrechtse opgave in een nieuw perspectief

‘SAMEN LEREN TRANSFORMEREN’ Is De Eerste Leergang Waarbij We Met Professionals Zowel Aan Praktijkoplossingen Als Aan Het Systeem Werken

12.00-13.00 uur – inlooplunch 


13.00-17.00 uur – inhoudelijk programma


17.00 uur – einde bijeenkomst

Nieuwe aanpakken: Hoe creëer je ruimte voor nieuwe ideeën en experiment in de mentale gezondheidzorg? Wat levert het op in de eigen praktijk van het UMCU? Genodigd spreker: Floortje Scheepers, Hoogleraar Innovatie in de GGZ, UMC Utrecht.

In haar boek ‘Mensen zijn ingewikkeld’ zet Floortje de mens en niet de ziekte centraal. Hoe doe je dit in een praktijk die sterk gedreven is vanuit ziekte, protocollen en behandelplannen? Floortje werkt regelmatig samen met HKU (Conservatorium + Verhalenbank Psychiatrie). Wat voegt deze samenwerking toe aan de innovatiekracht van haar eigen team? Het echt anders denken, werken en doen vraagt om een cultuuromslag in de eigen organisatie, voorbij het doen van projecten. Hoe maak je dit duurzaam?

Gastlezing ontwerper Robin Weidner (ovb)  + Ella van Lingen, Voorzitter Raad van Bestuur Reinaerde over Samen Leren Transformeren op locatie de Heygraeff. Op het terrein van De Heygraeff in Woudenberg zijn kunstenaars en ontwerpers te gast in het gastatelier Re-creatie. Zij leggen nieuwe verbindingen tussen De Heygraeff, waar mensen wonen met een (ernstige) verstandelijke- en lichamelijke beperking, en de (recreatieve) omgeving. De kunstenaars en ontwerpers ontwikkelen nieuw werk, prototypes, multiples, producten, een workshop of diensten die waarde toevoegen aan de recreatie op het terrein en daarbuiten.

Reflectie met de groep: wat raakt jullie in de opgaven, waar zie je kansen n.a.v. de lezingen uit het ochtend programma. Waar zie je ruimte of ben je juist sceptisch tav je eigen organisatie en of je positie in die organisatie. Welk aspect/kans zou je willen uitwerken en wie heb je er bij nodig?

Gegevens

Datum:
19 april 2022
Tijd:
12:00 - 17:00

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile
Beatrixgebouw, Jaarbeursplein 6
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
HHU UPDATEHET LAATSTE NIEUWS UIT EN ROND HET HEALTH HUB UTRECHT NETWERK

WIL JE OOK OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER SPEELT BIJ DE HEALTH HUB UTRECHT PARTNERS? ABONNEER JE DAN OP ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF