Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Community Engaged Learning Event 2022

14 november 2022 @ 09:30 - 15:30

Gratis

Op maandag 14 november 2022 organiseert de Universiteit Utrecht het Community Engaged Learning Event. Het onderwerp is ‘Krachten bundelen? Op zoek naar samenwerking tussen universiteit en samenleving’. Ben jij benieuwd hoe studenten en wetenschappers een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke vraagstukken in Utrecht? Of heb je al ideeën voor samenwerking en zoek je handvatten om aan de slag te gaan? Lees dan verder over het evenement en meld je aan via de site.

 

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht en organisaties uit de regio Utrecht die geïnteresseerd zijn in samenwerkingen met de universiteit rond maatschappelijke vraagstukken. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met deze samenwerkingen, het evenement biedt interessante sessies voor elk ervaringsniveau!

 

Wat kun je verwachten?

Het evenement heeft als doel om samenwerkingen tussen studenten, docenten en maatschappelijke partners aan te jagen. Deelnemers leren meer over deze onderwijsvorm, Community Engaged Learning (CEL) genoemd, via praktijkvoorbeelden en workshops. We bespreken wat er nodig is voor een succesvolle samenwerking en welke uitdagingen je hierbij kan tegenkomen. Daarnaast gaan we op zoek naar kansen voor nieuwe samenwerkingen in brainstormsessies.

 

Programma

Van 9.30 tot 15.30 uur ben je welkom in de Bibliotheek Neude voor een interactief programma waarin deelnemers inspiratie opdoen en handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan met Community Engaged Learning (CEL).
Dit gedeelte van het programma wordt in twee talen aangeboden: de plenaire keynote in het Engels en de parallelsessies gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels.

Vanaf 16.00 uur gaat het programma door in het Academiegebouw, waar James Kennedy om 16:15 in zijn oratie als universiteitshoogleraar dieper ingaat op de doelen van CEL en de rol van de universiteit in de samenleving. Dit gedeelte van het programma is Nederlandstalig.

9.30-10.00 uur: Ontvangst met koffie en thee (Bibliotheek Neude)

10.00-10.45 uur: Opening & keynote Devika Partiman

11.00-12.00 uur: Workshopronde (Bibliotheek Neude)

12.00-13.00 uur: Lunch (Bibliotheek Neude)

13.00-14.00 uur: Leren van praktijkvoorbeelden (Bibliotheek Neude)

14.15-15.30 uur: Brainstormsessies(Bibliotheek Neude)

15.30-16.00 uur: Reistijd naar het Academiegebouw

16.00-16.15 uur: Ontvangst (Academiegebouw)

16.15-17.15 uur: Back to the Sixties? CEL en de toekomst van de universiteit (Academiegebouw)

Vanaf 17.15 uur: Borrel (Academiegebouw)

Het volledige programma is te vinden op de site.

 

Waarom dit evenement?

De universiteit wil studenten in staat stellen een bijdrage te leveren aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Daarom stimuleren we dat studenten al tijdens hun studie samenwerken met maatschappelijke partners. Dit noemen we Community Engaged Learning (CEL), waarin door wederzijds leren meerwaarde wordt gecreëerd voor studenten, docenten en maatschappelijke partners. Het is de ambitie om deze onderwijsvorm de komende jaren steviger te verankeren in het curriculum. Dit evenement wordt georganiseerd om deelnemers handvatten te geven om hiermee aan de slag te gaan.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Gegevens

Datum:
14 november 2022
Tijd:
09:30 - 15:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Universiteit Utrecht
Telefoon:
(030) 253 35 50
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
HHU UPDATEHET LAATSTE NIEUWS UIT EN ROND HET HEALTH HUB UTRECHT NETWERK

WIL JE OOK OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER SPEELT BIJ DE HEALTH HUB UTRECHT PARTNERS? ABONNEER JE DAN OP ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF