De Economic Board Utrecht (EBU) is terug in nieuwe vorm. Het doel is de regio Utrecht wereldwijd op de kaart zetten op het thema gezondheid. Het gaat om een samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden. Door hun netwerk-, denk- en lobbykracht te bundelen willen de partijen internationaal koploper worden als het gaat om hun bijdrage aan gezonde mensen en een gezonde leefomgeving.

ook 'vernieuwde' economic board utrecht kiest nu voor Gezondheid als focus voor de regio

16 maart 2022

De metropoolregio Utrecht heeft hiervoor een sterke uitgangspositie. Het is economisch een van de meest competitieve regio’s in Europa met een sterke groei, veel aanwezige kennis en talent en een gunstige ligging. Nergens in Nederland is de brede welvaart dan ook zo hoog als hier. De regio heeft alles in huis om internationaal op te kaart te komen staan als gezondheidsmetropool.

 

Uitnodiging aan minster van economische zaken

De Economic Board Utrecht (EBU) wil met het kabinet aan de slag om de gezondste regio van Europa te worden. De EBU heeft in een brief minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat uitgenodigd om in gesprek te gaan over een meerjarige actieagenda. 

Binnen de EBU zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd: ASR, Nyenrode, Hogeschool Utrecht, RIVM, Arcadis, Ballast Nedam, Rabobank, gemeente Amersfoort, gemeente Hilversum, NPO, Jaarbeurs, Royal HaskoningDHV, Universiteit Utrecht, NS, UMC Utrecht, PON, Provincie Utrecht, Achmea, Genmab, ROM Regio Utrecht, FC Utrecht, ProRail, FrieslandCampina, VodafoneZiggo en de gemeente Utrecht.

HHU UPDATE

Ja, ik schrijf me in voor de twee-wekelijkse update van Health Hub Utrecht