De partners in de Health Hub Utrecht hebben ervoor gekozen om gezamenlijk hun kennis en kunde aan te wenden om drie grote uitdagingen samen aan te pakken: hoe maken we de transitie naar een preventie gezondheidszorg, hoe zorgen we ervoor dat digitale technologie daarbij als steun en niet als last wordt ervaren en hoe maken we opleiding en werk zo aantrekkelijk, dat we voldoende mensen kunnen blijven inzetten richting de toekomst.

De grote socio-economische zorgwinst is door het bevorderen van een gezonde levensstijl met name te vinden in het voorkomen van steeds gangbaarder (welvaarts-) aandoeningen en ziektes, zoals burn-outs, obesitas, diabetes-2. Kennisbevordering, vroeg-signalering en gezondheidsvaardigheden aanleren zijn daarbij cruciaal.

Met ‘We-Health’ kan de inwoner beter en sneller regie krijgen op zijn eigen gezondheid en deze in de tijd volgen. Met één persoonlijk gezondheidsdossier is men in staat zijn gegevens in te zien en te delen. Door gebruik te maken van (open) data kan voorspellend gewerkt worden om zorg en ondersteuning voor mensen meer op maat te leveren.

De alarmbel klinkt luid en duidelijk: in de regio zijn maar liefst rond de 2000 vacatures in zorg en welzijn en dit zal verder oplopen! Het ondersteunen van professionals in hun vakmanschap, een leven lang leren en ontwikkelen is daarom essentieel om de vacatures in te kunnen vullen en het kwaliteitsniveau op peil te houden. 

HHU UPDATEHET LAATSTE NIEUWS UIT EN ROND HET HEALTH HUB UTRECHT NETWERK

WIL JE OOK OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER SPEELT BIJ DE HEALTH HUB UTRECHT PARTNERS? ABONNEER JE DAN OP ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF