Written by: HHH ZOOMS IN PRETTIGER LEREN EN WERKEN

_TranscodedImage
_TranscodedImage-2
_TranscodedImage-4
_TranscodedImage-3
health hub zoomt in logo

HKU-afstudeerders presenteren

Afgelopen vrijdag 26 juni waren de afstudeerders van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) aan de beurt om van zich te laten horen. Twaalf studenten lieten in een korte online pitch weten, waar zij de laatste maanden aan gewerkt hadden, allen met een link naar ‘Health of Well-being’. In anderhalf uur tijd loodsten de afstudeerders het online gehoor door hun gedachtewereld. Nu staan ze te trappelen om een rol van betekenis te spelen als ontwerper in de zorgsector, mogelijk ook binnen de Health Hub Utrecht. Vier van de alumni presenteren hier met trots hun afstudeerproject en vertellen hoe zij denken het verschil te gaan maken.

Florien bakker

Florien studeerde aan de HKU af met haar ontwerp Breinwijzer. Dit is een spel dat handvatten biedt om gericht met elkaar in een verdiepend gesprek te komen over niet-aangeboren hersenletsel en om ervaringen hierover te delen. Volgens Florien is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt binnen het gezin en/of de directe omgeving van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, om zo onderling meer begrip te creëren.

Esther Feenstra

Esther ontwierp Design Praktijk, een nieuwe vorm voor een familieopstelling. Maar is plaats van personen, maakt Esther gebruik van objecten bij de opstelling. De objectenfamilie heeft verschillende vormen met verschillende vullingen en jassen. Ze zorgen ervoor dat je tijdens de therapeutische sessie wordt getriggerd, niet alleen emotioneel, maar ook zintuigelijk.

NADINE VAN DEN BERG

Nadine ontwierp een interactieve spiegel die wordt ingezet voor het vergroten van de zelfovertuiging: Mina. De spiegel is bedoeld voor werkloze 50-plussers, die door een gebrek aan zelfovertuiging zichzelf vaak niet goed weten te verkopen tijdens een sollicitatie. Mina moet de gezonde, werkloze 50-plusser nieuw enthousiasme geven bij het zoeken naar een baan.

STEFFIE BAAIJENS

Steffie haar vriend kwam vorig jaar plotseling te overlijden. Ze besloot haar verdriet creatief te verwerken en haar verhaal te vertellen met haar afstudeerproject Scented Memories. Dit project is een tijdlijn van haar relatie en herinneringen verteld in geuren. Geur is voor Steffie de belangrijkste tool om herinneringen op te halen.

Gemist?

Een van de online sessies gemist? Via https://2020.exposure.hku.nl/ zijn alle projecten van de afstudeerders HKU 2020 te vinden. Door te zoeken op de namen (Steffie Baaijens – Elles Kok – Kiki Keukenkamp – Marielle Jakobs – Noura Dakkak – Binnie Bruggeman – Maaike Eva Bout – Nadine van den Berg – Florien Bakker – Esther Feenstra – Luce van Maren – Brechje de Klein – Evelien Goedhart) kom je direct uit bij de studenten die graag met ons netwerk in contact willen komen.

Last modified: 13 juli 2020