Written by: GEZOND OPGROEIEN HHH ZOOMS IN INTERVIEW

Schermafbeelding 2020-04-04 om 21.33.00
219
one sad little boy standing near the window at the day time. Concept of sorrow.
health hub zoomt in logo

AMINA BERKANE ABAKHOU | OPGROEIEN
IN KANALENEILAND

Amina Berkane Abakhou is moeder van zes kinderen, coach en ondernemer in de wijk Kanaleneiland. De wijk bestaat uit gezinnen uit ruim 46 verschillende nationaliteiten en staat bekend als wijk met veel problemen. Er zijn veel initiatieven voor en door de wijk die de buurt ten goede komen, maar toch zijn er nog veel uitdagingen. Veel gezinnen hebben te maken met multiproblematiek, zien te veel hulpverleners en raken het overzicht kwijt.

Presentatie van Amina over de ‘Kracht van de Wijk’:

Amina is een belangrijke verbinder in Kanaleneiland. Juist in deze coronatijd, waarin iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, is Amina op de achtergrond erg actief! Ze staat veel met andere moeders in contact via WhatsApp en sociale media. “Je moet nu afstand nemen van elkaar, maar tegelijkertijd voel ik me heel dichtbij de andere bewoners. Je hebt bijna dagelijks contact met elkaar via WhatsApp, sociale media en via allerlei projecten en initiatieven. Geweldig! Dat is kracht!”

Toen de regering de coronamaatregelen afkondigde is Amina samen met vrijwilligers, professionals, kerken en moskeeën een project gestart om Kanaleneiland in deze periode te helpen. Benieuwd welke uitdagingen er nu in Kanaleneiland zijn? Dat zie je hierboven in de presentatie die ze eigenlijk tijdens onze ontwerpconferentie ‘Gezond Opgroeien’ zou houden.

Last modified: 21 april 2020